La CUP presenta una moció perquè es retiri la participació de la Diputació de Tarragona al Parc Natural de Montserrat

La Diputació de Tarragona va fer una aportació de 70.000€ al Patronat de la Muntanya de Montserrat

Paratge Nacional d'Interès Nacional de Poblet

El proper divendres 29 de gener la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) presentarà una moció perquè la Diputació de Tarragona retiri la seva participació en el Patronat de la Muntanya de Montserrat, ens que gestiona el Parc Natural de Montserrat. La Diputació de Tarragona va aprovar el desembre de 2015 fer una aportació de 70.000 € a aquest Patronat, que, en darrer terme té el seu àmbit territorial d'acció a les comarques circumscrites al parc natural (Anoia, Bages, Baix Llobregat i Vallès Occidental).

Aquest parc, a més, depèn directament del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, i no del Departament de Territori i Sostenibilitat com la resta de parcs de la xarxa, i per tant, té partida pressupostària pròpia. Les institucions representades al Patronat de la Muntanya de Montserrat i que hi contribueixen són: la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments del Bruc, Collbató, Monistrol de Montserrat i Marganell, els consells comarcals de l'Anoia, el Bages i el Baix Llobregat, les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l'Estat espanyol i el Monestir de Santa Maria de Montserrat.

Per contra, es demana que aquesta quantitat aprovada pel 2016 es destini a augmentar la quantitat destinada als quatres espais naturals protegits de les comarques de la demarcació de Tarragona: Parc Natural de Montsant, Parc Natural dels Ports, Parc Natural del Delta de l’Ebre i Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, actualment pressupostada en 30.000 € per parc.

Des de CUP Montblanc no compartim els interessos no territorials d’aquest fons i de la mateixa manera aprofitem per demanar una major dotació econòmica al Paratge Natural d’Interès Nacional de Poblet, que garanteixi una correcta planificació de la seva conservació i pugui actuar més eficientment a l’àrea limítrofa. També demanem que es torni a posar sobre la taula el debat i estudi del futur Parc Natural de les Muntanyes de Prades.

Sols es van destinar 30.000€ a cadascun dels Parcs de la demarcació